Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sir Humprey XXXII

1. 1. 2012 20:10
ANO

0 0
možnosti

HH_Hastrmann

14. 12. 2011 13:02
navrh na tema dalsiho clanku: "srustani evropske site"

V aktualnim cisle casopise "Neue Energie" Nr. 12/2011, cesopise jenz by zadnemu energetikovi nemel chybet na stole, je hlavni clanek venovan srustani evropske elektricke site. Tento clanek je mozene si precist(nemecky) zde: http://goo.gl/uwzhc

http://goo.gl/3Dz1A

Tohle je jiste aktualni jelikoz pred par dny v clanku na DerSpiegel Polsko hrozi Nemecku zablokovani sve elek. site pred kolisavymi exporty z Nemecka: http://goo.gl/a0crU

Taktez zajimavy je clanek o pragmaticke Holandske energeticke politice: http://goo.gl/ePIw3

Green Economy: http://www.wiwo.de/themen/Green%20Economy

0 0
možnosti

Nejedlý

14. 12. 2011 17:47
Re: navrh na tema dalsiho clanku:

Děkuji za zajímavé odkazy. Shodou okolností jsem byl minulý týden na konferenci středoevropské skupiny ENTSO-E, kde se problematika posilování evropské el. sítě hodně diskutovala, včetně kuloárových diskuzí o záměru (rozhodnutí?) Poláků na instalaci PST na vybraných hraničních linkách s Německem. Ovšem pokud to Poláci skutečně udělají, tak to znamená navýšení přetoků z německých VtE na Baltu do české přenosové soustavy, což samozřejmě bude muset zase řešit náš operátor....

Jinak problematikou evropských sítí se na blogu rovněž zabývám, mohu doporučit např. (http://nejedly.blog.idnes.cz/c/173954/I-zelena-elektrina-potrebuje-draty.html), problematika PST je okrakově zmiňována např. zde (http://nejedly.blog.idnes.cz/c/123599/Supersit-pro-budouci-vetrne-elektrarny-v-Evrope.html).

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

9. 12. 2011 17:49
podobný akt by měl být posuzován jako teroristický čin

a povoláni ostřelovači.....při neuposlechnutí pak narušitele zneškodnit.

0 0
možnosti

Draggo

9. 12. 2011 17:48
mohli by to, pro velky uspech,

zopakovat treba v Rusku, ne? :-P

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

9. 12. 2011 17:37
Jednou se taky dočkáme

Už dlouho se těším, že jim pomohu. Řetěz mám, zámeček taky a dvojnásobné přivázání je lepší, než jedno. Jenom škoda, že na odemknutí už nebudu mít čas.

0 0
možnosti

trol

8. 12. 2011 21:15
Doprava jaderného paliva

Stále si představuji jeden krásný sen. Krajinou uhání vlak s jaderným palivem,či odpadem, na kolejích přivázaní zelení a najednou překvapení. Vlak nezastavuje  a vesele uhání dál.

3 0
možnosti

CarolusMagnus2

9. 12. 2011 8:49
Re: Doprava jaderného paliva

Ano, krásný sen, škoda že jsem se nestal mašinfýrou ! Takovou jízdu bych si splnil, za každou cenu.  I předčasné pensionování by mi za to stálo !

0 0
možnosti

machinist.

8. 12. 2011 16:36
Francouzi si můžou jen gratulovat

k normálně uvažujícím lidem v ochrance elektrárny.

1 0
možnosti

Paeris Kiran

8. 12. 2011 16:38
Re: Francouzi si můžou jen gratulovat

Vy jste blázen? Všechny kdo do elektrárny nejdou regulérním vchodem je třeba zastřelit dřív než budou mít příležitost cokoli rozmístit nebo sebrat.

tohle se za žádných okolností nesmí tolerovat. Ale to by se němělo tolerovat ani u přehrad ani u chemiček (a jak přehrady tak chemičky jsou nebezpečnší než jaderné elektrárny co se sabotáže týká)

Střílet. Jinak tam někdo opravdu brzo zkusí položit bombu. Nelze zjišťovat jestli mají transparenty, to už by mohlo být pozdě.

5 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

8. 12. 2011 16:11
Problem je, ze to neni o technice, ale je to medialni hra

Ja bych se klonil za to, aby je postrileli. Je to drsne, krute, ale.... oni vedeli co delaji, byli to svepravni lide (a pokud ne - toto neni ochranka pri zasahu povinna testovat) a museli si byt vedomi rizika. Ze by pak ostatni zelemi mesiasove rvali je jasne, ale vecna argumentace a obraceni jejich vlastnich argumentu ("ochranka delala, co musela... predstavte si, ze by teroristi infiltrovali Greenpeace a zneuzili teto situace" a dala by se vymyslet rada dalsich veci) by melo pomoct. Navic "nejlepsi obrana je utok"  - mrtve bych pak predhazoval sefum Greenpeace a organizatorum te silene akce, ze je maji na triku. A jak rychle by se od toho vedeni GP distancovalo...

1 0
možnosti

Nejedlý

8. 12. 2011 16:16
Re: Problem je, ze to neni o technice, ale je to medialni hra

No, já se zase obávám, že v dnešní mediální době, kdy není problém účelově zaměnit příčinu a následek a fakta jsou zcela irelevantní a pracuje se symboly a emocemi (klasicky viz Fukušima), by jaderný průmysl tuto mediální válku prohrál.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).