Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zkuste si přečíst názory i z druhé strany. Když se sečtou všechny nezapočtené nebo skryté náklady současného energetického systému(externality, dotace) bude za 10-20 let energetika založená na OZE levnější, zvláště při vzrůstajících cenách fosilních paliv. Nejde jen o elektřinu, ale o všechny energie. Němci dobře vědí co dělají.

http://www.renewablesinternational.net/the-cost-of-not-transitioning/150/537/71521/

0 0
možnosti
Foto

OZE jsou promyšleným zločinem za účelem nakrmení peněženek jedněch a zkrácení obsahu peněženek jiných, daleko početnějších jedinců. Toť vše. A kromě toho samozřejmě slouží k naplnění politických ambicí některých jedinců.

Ona ta suma biliónu Euro není vůbec nereálná. Kč je 25 x slabší než Euro a Německo má asi 8 x více obyvatel ne Česko. Náš účet pouze za fotovoltaiku bude za dvacet let asi bilión korun, takže německý účet, který má kromě fotovoltaiky hlavně větrné elektrárny na pobřeží, může být za třicet let klidně bilion Euro.

4 0
možnosti
PN

Tak říká to ministr německé vlády, že pokud pořádně nešlápnou na brzdu, tak by skutečně takto mohlo skončit. Nicméně tyto a jiné informace zcela natvrdo prezentované veřejně v tisku ze strany vlády jsou předzvěstí toho, že skutečně nějaké tlumící mechanismy chtějí zavést, protože stovky miliard eur jsou nad síly i Německa. Otázkou je kdy, protože jim do toho spadnou volby a to není zrovna příliš vhodné období na řešení nějakých problémů.

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).