Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže v extrémů to pak vyústí v to, že elektřina se bude vyrábět v plynových / uhelných / atomových (fuj.. pardon, zapomněl jsem, že to je sprosté slovo) elektrárnách a výstupy OZE se povinně vykoupí a svedou do země, kde se jimi budou šimrat žížaly.

0 0
možnosti

Předpokládám, že je to myšleno ve výrazné nadsázce:-). Nicméně při vybudování dostatečného množství akumulačních kapacit lze problém s nepravidelnou a kolísavou výrobou OZE řešit. Toto je součástí oficiální koncepce DENA - doporučuji následující (http://nejedly.blog.idnes.cz/c/298503/Prechod-nemecke-energetiky-k-obnovitelnym-zdrojum-III.html). Samozřejmě výstavba akumulačních kapacit je a bude značně náročná na investice...

0 0
možnosti
Foto

Zmíněné problémy jsou důsledkem vlivu mechanismů volného trhu, které do energetiky nelze aplikovat živelně. Respektive lze, ale pak nutno počítat s blackouty, které tento trh pravidelně generuje.

1 5
možnosti

Nejsem si jist, zda je přednostní výkup z určitých zdrojů, za garantovanou cenu a po garantovanou dobu, výmyslem volného trhu.

2 1
možnosti

Zajimave, dekuji a karma.

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).