Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

3. 5. 2010 11:32
pro Greenpeace Czech

....pokud má ta Vaše koncepce racionální ekonomicko-technický základ.....tak se stanete asi nejbohatší neziskovkou světa. V energetice se točí celosvětově tolik peněz + jedná se o strategickou komoditu státu = nechápu, proč stovky firem investují miliardy do energetického výzkumu mimo "Váš objev"? Asi je vyšlem na nějaký seminář....a lidstvo bude spaseno. ;-D

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

17. 6. 2009 18:42
Horká aktualitka k diskuzi o budoucí energetice

Malý příspěvek k diskuzi o zlovolných energetických koncernech bránících rozvoji nové, více ekologické, energetiky:

http://www.futuremotion.cz/cs/energetika-soucasnosti-a-budoucnosti/energetika-budoucnosti.html

0 0
možnosti
MF

m.fikrle

17. 6. 2009 10:27
širší pohled...

Již mnoho let přemýšlím nad tím, zda to Greenpeace myslí vážně. Myslím, že ekologické organizace jsou potřeba, aby průmyslové giganty někdo udržoval stále ve střehu. Nicméně mluvím tady o kvalitní technické diskusi a ne o demagogii.

V diskusi jsou zmiňována fosilní paliva jako zdroj energie. Pochopitelně je to možnost, ale musíme si uvědomit, že po vyčerpání ropy a uhlí budeme muset i ty elementární uhlovodíky pro všechny ty plasty, léky, barvy, chemikálie a já nevím co ještě velmi draze syntetizovat. A já se ptám, proč když můžeme postavit další bloky Temelína případně časem další JE třeba IV. generace mrháme ropou a uhlím způsobem za který nás jednou naši potomci proklejí?

Vážení ekoteroristé z Greenpeace pojďte se vrátit k vašemu snad původnímu poslání seriozní ekologické organizace, která pomocí alternativního pohledu na danou problematiku pomůže najít optimální řešení.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

17. 6. 2009 12:58
Re: širší pohled...

Lidé schopní nadhledu, diskuse a kompromisu byli z GP vyhnáni už před lety.

0 0
možnosti
C

czechhuman

16. 6. 2009 21:54
Mr. Atom

Zhrnu to krátce, práce Vám přerostla přes hlavu. Přesnější je, pohltila Vás.

Jestli je to dobře nebo špatně nevím? Ale určitě není Váš názor nezaujatý. Takže, kolik lidí zabilo jádro?

0 0
možnosti
S

Stoura

16. 6. 2009 22:23
Re: Mr. Atom

Ta otázka je nějaká nejasná;-). Jaké jádro máte na mysli? Jádro ořechu? Jádro pudla? Jadernou zbraň? Jaderný výzkum? Jaderný rozpad nebo radiokativitu obecně?  Jádro operačního systému? Zemské jádro? Nějaké zcela konkrétní jádro (jaké)?

Pokud máte třeba na mysli třeba buněčné jádro, tam se určitě jedná o miliardy. :-P

0 0
možnosti
PK

kpt Grape

16. 6. 2009 16:36
...kdyby jenom lidí...

Copak neznate heslo Greenpeace:

> Zabij bobra, zachranis strom. <  ?

Driv jsem to bral jako srandu, ale ve svetle dalsiho poznani mi to zacina pripadat az tragikomicky realne.. Nejenom s ohledem na tenhle clanek, ale ten tomu nasadil korunu (o diskuzi pod nim ani nemluvim...)

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

16. 6. 2009 19:06
Re: ...kdyby jenom lidí...

Bohužel to dnes budí takový dojem, že ty aktivisty snad platí ty organizace, které se živí prodáváním fosilních paliv. Zvláště když jsou neustále proti modernizaci a výstavbám, které by ušetřili tyto druhy paliv. Vždyť vlastně nechtějí žádné řešení.

0 0
možnosti
GC

Greenpeace Czech

16. 6. 2009 14:07
Greenpeace III

Naším cílem je lidem otevřít oči, aby začali vnímat, že je potřeba tuto otázku aktivně řešit a že řešení existuje a nenechat to jenom na politicích a energetických magnátech...

Pokud vás zajímají naše budoucí aktivity sledujte nás na Twitteru GreenpeaceCzech.

gp

0 0
možnosti
K

K-D

16. 6. 2009 16:12
Re: Greenpeace III

Naším cílem je lidem otevřít oči - sakra, tohle mi říkali Jehovisti.

0 0
možnosti
GC

Greenpeace Czech

16. 6. 2009 14:07
Energetická revoluce II

Naším cílem je ukázat možnosti řešení udržitelného rozvoje v oblasti energetiky a také otevřít diskusi k řešení tohoto problému, který se v následujících letech bude zvětšovat.

Základním předpokladem pro energetickou (r)evoluci je otevřenost pro nové přístupy řešení a jejich seriózní zvážení. Pro využití obnovitelných zdrojů je třeba další výzkum a zlepšování technologií, ale zároveň i šetření s energií. V obou směrech je velký potenciál.

My vidíme, že existují možnosti, jak se v budoucnosti vyhnout jaderné energii, která je naopak pro nadnárodní energetické společnosti jako je ČEZ hlavní strategií. Je to cesta koncentrace moci těchto společností, je to cesta, jak zvýšit svoje již dnes neuvěřitelné zisky a pokud možno bagatelizovat jiné lokální zdroje energie - kde vidíme budoucnost.

0 0
možnosti
K

K-D

16. 6. 2009 16:11
Re: Energetická revoluce II

co takhle nekecat a uvádět fakta?

0 0
možnosti
GC

Greenpeace Czech

16. 6. 2009 14:06
Energetická revoluce I

Reaguji na vaše příspěvky k dokumentu energetická (r)evoluce.

Dokument vznikal na úrovni Greenpeace international za přispění vědců z Německa, což je též v dokumentu napsáno. Máte pravdu, že k vytvoření koncepce je potřeba know-how z celého spektra oblastí a že naše česká pobočka GP má pouze jednoho odborníka na tuto problematiku. Nicméně oslovujeme odborníky, veřejnost i politiky, aby se podíleli na vytvoření obdobného dokumentu i pro ČR.

0 0
možnosti
K

K-D

16. 6. 2009 16:10
Re: Energetická revoluce I

Jednoho "odborníka"? A kolik máte lidí, kteří otravují ostatní a žebrají o příspěvky? A kolik bláznů k lezení po komínech nebo blokování dopravy?  Jste jen spolek náboženských fanatiků odtržených od reality. Ne ekologická, ale čistě politická organizace zaměřená na na ochranu přírody (o které nic nevíte), ale na prospěch úzké skupiny lidí.

0 0
možnosti
PN

petacx

16. 6. 2009 0:24
0 0
možnosti
S

Stoura

15. 6. 2009 21:28
Greenpeace web - nezájem o názory ostatních lidí

Mimochodem: marně jsem na webu Greenpeace hledal nějakou diskusi. IMHO to svědčí o absolutním nezájmu o zpětnou vazbu nebo polemiku s jejich názory. Ani člověk nemůže položit doplňující dotazy k jejich dost nejasným dokumentům. Ale možná jsem jen špatně hledal ...

0 0
možnosti
GC

Greenpeace Czech

16. 6. 2009 13:21
Re: Greenpeace web - nezájem o názory ostatních lidí

Ano, máte pravdu, zatím nemáme diskusi. Ale pracujeme na novém blogu, kde bude pro diskusi prostor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3028x
Autor je absolvent ČVUT, fakulty elektrotechnické, specializace jaderné elektrárny. Od ukončení studií v r. 1988 pracuje ve společnosti ČEZ a.s., jaderná elektrárna Temelín - v současné době jako manažer útvaru technika, Výstavba jaderných elektráren. Profesně se zabývá elektroenergetikou, zvláště jadernou energetikou. Ačkoliv je technicky vzdělán, zajímá se rovněž o historickou religionistiku (z pohledu ateisty) a cizí jazyky (angličtina, němčina, ruština, francouzština).