Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaujal mne pozadavek na maximalne 17 minut vypadku proudu za rok. V zapadoceskem kraji jsou v soucasne dobre osmihodinove vypadky proudu nekolikrat do roka. A na dotazy CEZ odpovida, ze je to v vsouladu s energetickxm zakonem.

Kde asi soudruzi udelali chybu?

0 0
možnosti

Tady to chce trochu opatrněji přistupovat k těm výsledkům. Z podkladů McKinsey jsem nevyčetl o jaký konkrétní parametr se jedná. Jsou totiž přesně definovány a počítány. Může se např. jednat o tzv. Index průměrné doby přerušení dodávky (SAIDI – System Average Interruption Duration Index), což je průměrná doba přerušení vztažená k celkovému počtu odběratelů během sledované doby.

Pokud se skutečně jedná o tento parametr, tak konkrétní zákazník, lokalita, region může mít v průběhu roku výpadky mnohem delší, nicméně po přepočtu na všechny odběratele vyjde uvedená hodnota. Konkrétní statistiky neznám, ale jsem si téměř jist, že k delším výpadkům dochází i v Německu a že poměry v ČR jsou zhruba srovnatelné jako v DE:-)

0 0
možnosti
Foto

Já to řeknu stručně. Německo si nadělalo do bot.

Zlatá Francie. Neexperimentuje.

Frau Merkel je nevypočitatelná jak v energetice, tak s migranty.

1 0
možnosti

Může to mít jednu výhodu. Německo můžeme dohonit třeba za 5 - 10 let a ne za 50.

Akorát z toho vyplývá jedna špatná a jedna dobrá zpráva.

Špatná v tom, že jak začneme Německo platově dohánět, stane se neekonomické u nás vyrábět levné komponenty právě pro Německo i jiné západní země EU. Ty fabriky se od nás přestěhují někam dál na východ a lidi v nich si budou muset hledat jinou práci.

Dobrá v tom, že jak zmizí ty výrobny levných komponent pro výrobky, které se kompletují mimo naši republiku, obvykle v Německu, zmizí vývoz těch finančních hodnot z republiky, které lidi v těchto fabrikách na našen území vytvoří svou prací, ale které se realizují až při finální montáži hotového výrobku vysokou marketingovou prodejní cenou třeba v tom Německu za výrobek značky Made in Germany. Pokud se u nás místo těch výroben komponent bude něco vyrábět, budou to výrobky prodávané pod značkou Made in Czech republik a tudíž veškeré peníze za takový výrobek skončí u nás v ČR.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS