Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den. Omlouvám se za dotaz mimo téma tohoto článku. Je nějaký článek či studie o vykrývání obnovitelných zdrojů (tedy dejme tomu větru) pomocí jaderné elektrárny? Lze požadavky sítě regulovat v rozumném čase snížením výkonu? Nebo je v podstatě nutné, aby jádro běželo pořád a OZE byly regulovány pomocí fosilu? Předem děkuji za odpověď

0 0
možnosti

Omlouvám se, od uveřejnění článku už uplynula delší doba, takže příspěvky na blogu kontroluji pouze občas. 

Profesionálové oboru mají samozřejmě přístup k velkému množství materiálů, např. v rámci odborných skupin European Utility Requirements, kde jsme členy pracovních skupin.

Pokud se týká materiálů, které lze volně stáhnout z internetu, tak doporučuji následující zprávu NEA(http://www.oecd-nea.org/ndd/reports/2011/load-following-npp.pdf). Pokud si alespoň zběžně pročtete dokument, tak získáte o problematice přehled. Pokud nejste technik nebo nemáte čas se tomu podrobněji věnovat, tak začněte kapitolu 5 Conclusions, kde se na jedné stránce seznámíte se závěry.

Pokud to mám shrnou do pár vět, tak moderní JE jsou technicky schopny regulovat kolísavou výrobu v OZE a vzhledem k zvyšujícímu se podílu OZE a poklesu fosilních zdrojů v en. mixu se rozsah regulačního provozu JE bude v budoucnu stále zvyšovat.

Pokud Vás ve zprávě něco zaujme, tak se samozřejmě zeptejte, budete muset ale pár dní počkat, až se dostanu k blogu:-)

0 0
možnosti

J42a25n 75R55á75ž

28. 9. 2015 15:05

Alles für Deutschland. Kde jsem to jen slyšel?

0 0
možnosti

Případným zájemcům o diskuzi, kteří se dostanou k článku později, se tímto omlouvám. Odjíždím do zahraničí a k blogu se dostanu až 6.10.

0 0
možnosti

Vložený graf převzatý z originálu pdf nemá příliš vysokou grafickou kvalitu. Pro případné zájemce tedy níže přikládám odkaz na celý dokument:(https://www.ceps.cz/CZE/Media/Studie-analyzy/Stranky/Mimo%C5%99%C3%A1dn%C3%A1-situace-v-PS-%C4%8CR-na-p%C5%99elomu-roku-2014-2015.aspx); str. 9/27, obr. 4

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS