Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Stoura

17. 6. 2009 7:52
Alternativy

Existuje podobná statistika i pro větrné a fotovoltaické elektrárny? U těch větrných vám asi o desítce úmrtí, ale zajímala by mne konkrétnější čísla.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 3. 2011 18:53
Re: Alternativy

ono se vlastně nejedná o alternativy ale o módní doplňky....alternativa je něco, co by mohlo něco nahradit.....což je zde totální nesmysl už díky nestabilitě výroby elektřiny v obou případech.

0 0
možnosti
A

anezak

12. 6. 2009 0:51
A kolik by nás na planete asi zilo,

kdyby se zadna elektrina nevyrabela.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

20. 4. 2009 0:39
Zajímavá a hlavně prospěšná informace

V grafech čert aby se vyznal (byť mám za sebou vysokoškolskou matematiku, tak mi představivost na vztah "frekvence na gigawat na exponenciální počet obětí" nestačí - nebýt slovního shrnutí, nepochopil bych, jestli je v grafu lepší bod nahoře nebo dole...:)) ... jinak je škoda, že tento článek nevyjde na první stránce MF-DNES jako racionální osvěta proti iracionální propagandě různých zelených a ekologických agitátorů...

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

20. 4. 2009 7:44
Re: Zajímavá a hlavně prospěšná informace

Autoři studie museli do grafu dostat hodnoty s velkým rozptylem, takže pro obě osy museli udělat logaritmické měřítko. A přepočet na vyrobenou energii, tj. "GWrok" byl nutný, aby bylo možné jednotlivé technologie mezi sebou objektivně porovnávat, což právě lze přes vyrobenou energii. No a T (čas) =1/f (frekvence), takže čím nižší frekvence výskytu, tím delší časový interval, než se událost znovu zopakuje, což samozřejmě u havárií chceme.

0 0
možnosti
JU

P.J.

19. 4. 2009 15:08
Otázka zní:

Kolik energie se zabije varáběním dětí? ;-D

0 0
možnosti
ML

m. l.

19. 4. 2009 13:34
Fakt zajímavé

Velice zajímavé.

Přijde mi škoda, že v té databázi nejsou evidovány nehody jednotlivců (úmrtí a těžké úrazy). Myslím, že by to statistikou ještě trochu zahýbalo. Nevíte jestli a kde se dají takové údaje dohledat, aspoň pro některé státy které je evidují?

0 0
možnosti
PN

Nejedlý

19. 4. 2009 15:52
Re: Fakt zajímavé

Nevím o takto podrobných souhrnných údajích třeba za EU nebo OECD a studiích zaměřených na energetiku. Možná jsou tato data nějak souhrnně získávána po linii bezpečnosti práce, což ale není můj obor. Mám ale jednu obavu, čím menší události by byly v databázi zachyceny (třeba i těžké úrazy), tím více by obsahovala údajů (navíc od r. 1969 - statisíce/jednotky milionů?). Zkusil bych nejdříve zjistit, jestli něco takového vůbec eviduje ČSÚ. Pokud ano, tak je asi pravděpodobné, že se dají obdobná data sehnat i za jiné státy EU a možná i OECD. A mimo OECD by to byl opravdu nadlidský úkol. Zpracovatelé studie měli např. velký problém s Čínou, která poskytla data až po mnoha letech diskuzí. Ostatně, asi dobře věděli, proč je nechtějí dát.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

19. 4. 2009 13:16
zajímavé

R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS